Pálinka
Egy igazi hungarikum. Magyarország, világviszonylatban is nagyon népszerű nemzeti itala! A pálinka hagyományos magyar gyümölcspárlat, melyet kizárólag erjesztett gyümölcscefre, gyümölcsmust vagy gyümölcsvelő lepárlásával készítenek. A "pálinka" elnevezést csak Magyarország és négy osztrák tartomány használhatja.
A pálinka leggyakrabban szilvából, körtéből, almából, kajszibarackból, meggyből, cseresznyéből, szőlőtörkölyből vagy eperből készül és kizárólag Magyarországon termett, nem sűrített, nem szárított és nem aszalt gyümölcsből készülhet. Palackozáskor, alkoholtartalma el kell érje a legalább 37,5%-ot. A pálinkákat nem csak gyümölcstartalmuk, hanem előállítási eljárásuk alapján is meg lehet különböztetni, így a hagyományos pálinka mellett beszélhetünk kisüsti, érlelt, ó és ágyas pálinkákról.
Fogyasztását minden eseményhez ajánljuk! Kívánlóan alkalmas egy ebéd utáni levezetésként, de baráti beszélgetésekhez is tökéletesen passzol! Vegyél egy megfelelő poharat (tulipánpohár), tölts és érezd ahogy a csodálatos illat-, és ízaroma átjárja a tested. Ugye, hogy feledhetetlen élmény?